/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха сводници, държали против волята им млади момичета с цел проституция, съобщиха от МВР. Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП сигнал и проведени оперативни действия по случая.

Разбиха престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

В хода на операцията, в която активно участват служителите на ГДБОП в Русе и Враца и служители на съответните областни дирекции, на територията на Русе, са установени две от жертвите на трафика с цел сексуална експлоатация - на 19 и 22 години, държани против волята им на адрес в областния град.

Обвиниха трима души за участие в група за трафик на жени

В рамките на акцията е задържана 27-годишна жена от Монтана, чиято роля била да набира момичета за осъществяването на престъпната дейност.  Малко по-късно е задържан и 31-годишният й съучастник от Враца.

Трима българи са осъдени в Лондон за сексуална експлоатация

Извършени са претърсвания в домовете на двамата задържани. Според първоначалните данни, набираните от тях момичета, са били транспортирани в различни градове в страната, а престъпната им дейност е започнала в средата на месец юли миналата година.

Оставиха в ареста тримата, склонявали за проституция в България и чужбина

На двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под  стража". По случая е образувано досъдебно производство, а разследването по него продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.