Работници от „Автомагистрали - Черно море“ и синдикалисти, начело с президента на КНСБ Пламен Димитров, разпънаха огромен трибагреник и блокираха кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе в знак на протест срещу бавеното разплащане на фирмата на дължимите ѝ суми.

Става дума за около 28 милиона лева, които са за рехабилитация на участък от АМ „Тракия“ през миналата година. Исканията на протестиращите са същите отпреди 9 месеца - да си получат парите за свършената работа, за да могат да си задържат квалифицираните работници.

Пътни строители протестираха и край Благоевград (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 500 души са в риск да си загубят работата, а 100-ина вече са напуснали, заради несигурността на работните места и изплащането на заплатите, като възнаграждения не са получавани за февруари и март.

По думите на президента на КНСБ Пламен Димитров, това, което искат, е най-накрая управляващите да чуят, че има разлика между фирми, които са си свършили работата честно и почтено и други, които има за какво да бъдат проверявани.

Протестиращите настояват също да се срещнат с премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев и на регионалното развитие Гроздан Караджов.
БГНЕС