/ ThinkStock/Getty Images
Възрастна жена е хвърлила 3 000 лева на измамници, след като са я подлъгали да се включи в „полицейска операция“, съобщиха от ОД на МВР.

Задържаха мъж за измама на възрастна жена от Сливен

В една от най-популярните схеми за телефонни измами е пострадала на 23 ноември 74-годишна жена от Русе. Тя получила позвъняване на стационарния си телефон.

Според потърпевшата се е обадил женски глас, който й отправил различни заплахи. След това е имала разговор с мъж, който пък й се представил като полицай и обяснил, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници.

Той я уверил, че тези, които са я заплашвали, щели да бъдат задържани, а тя трябвало да даде всички парични средства, които има в дома си, а след приключване на операцията да ѝ ги върнат.

Телефонен измамник от Ветово ще лежи в затвора

По негово нареждане русенката хвърлила през терасата на жилището си сумата от 3 000 лева, които сложила в найлонов плик. После разбрала, че е измамена и сигнализирала на тел. 112.

Сигналът е документиран във Второ РУ, като е започнато разследване по него, в хода на образувано досъдебно производство. От полицията отново апелират към гражданите да внимават да не попадат в подобни схеми.