/ Пресцентър МВР
Жертвите на ало измамниците са две възрастни жени
Трима извършители на измами и техен помагач са задържани, след операция на полицаите от  Велико Търново, Русе и Шумен на 28 юли.

Задържаните са с богато криминално минало и са хванати в  района на с. Камен, Великотърновско. 

акция
Пресцентър МВР


44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами и осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка. 

При претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

измама
Пресцентър МВР


В рамките на специализираната  операция, минути след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Пенсионер остави 12 750 лв. до паркинг на бензиностанция на телефонни измамници

Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на място, близо до имота на една от жените.

измама
Пресцентър МВР


Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По случая се води разследване под надзора на РП- Шумен, в рамките на което се изяснява и съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.
 
Пресцентър МВР