/ iStock/Getty Images
Седем болници в Русенско получиха 20 кислородни концентратора, осигурени от Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от Областния оперативен щаб.

Осем от апаратите са за двете университетски болници - "Канев" и "Медика", в Русе. Три са доставени в болницата в Бяла, както и в отделението за COVID болни на Комплексния онкологичен център.

Частично се възобновяват „зелените коридори“ в област Русе

По два концентратора са получили Белодробната болница и още две лечебни заведения от групата на "Медика" - за активно лечение по кардиология "Медика Кор" и по физикална и рехабилитационна медицина "Медика".

Дарението е от изключителна помощ за всяка от болниците в момент, когато се наблюдава ръст на хоспитализираните, обясняват от Областния оперативен щаб.

От областната управа информират, че по време на среща между изпълняващия длъжността областен управител на Русе Свилен Иванов и заместник-министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров е станало ясно, че в региона са предприети всички необходими мерки за безпроблемното протичане на парламентарните избори.

В две болници в Русе разкриват още легла за пациенти с COVID-19

Осигурени са лични предпазни средства за членовете на секционните избирателни комисии, а на всички желаещи участници в изборния процес са поставени ваксини. Отделно, във всяка от секциите ще се извършва дезинфекция на всеки два часа в деня на вота.

В мултифункционалната спортна зала "ОЗК Арена" в Русе, където ще се състои приемо-предаването на протоколите на секционните избирателни комисии, както и отчитането на бюлетините, ще има пропускателен режим.

Целта е да не се допусне струпване на много хора на едно място.