/ iStock/Getty Images
Ръст в броя на хоспитализираните с COVID-19 през последните няколко дни. Това отчитат от лечебните заведения в Русенско.

По тази причина са предприети мерки броят на леглата за пациенти с инфекцията да бъде увеличен. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Масово ваксиниране в област Русе, Кюстендил е на ръба (ВИДЕО)

Общо 407 души с коронавирус се лекуват в болниците в Русенско, като 49 от тях са в реанимация. Свободните легла са 49, което е малко повече от 12 процента. От Областния оперативен щаб информираха, че в двете университетски болници в Русе - "Канев" и "Медика", ще бъдат разкрити допълнително още 66 легла.

"Ситуацията се следи непрекъснато и всеки, нуждаещ се от болнична помощ, ще получи такава", заявяват от щаба. Оттам обясниха, че расте показателят "14-дневна заболяемост", като към вчерашна дата стойността на 100 000 души е достигнала 700.8.

Почти 1400 са активните случаи с COVID-19 в област Русе

За последното денонощие в Русенско са починали седем души с коронавирусна инфекция. От Областния оперативен щаб съобщиха, че в областта са извършени 11 151 имунизации, като повторна доза са получили 2241 души.

Доставка на още ваксини се очаква в идните няколко дни, които ще бъдат разпределени между специализираните имунизационни кабинети и общопрактикуващите лекари.
БТА