/ БТА
Най-младият кандидат за депутат в Разградско е 25-годишният Пресиян Иванов от партия "Благоденствие - Обединение - Градивност ", а най-възрастният е Марко Иванов - на 79 от "Българска социалдемокрация - Евролевица", съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Юмгюл Ахмедова.

120 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район - Разград на предстоящите парламентарни избори.

Те са представители на 20 партии и седем коалиции. Желаещите да седнат зад депутатската банка от региона са с 11 повече в сравнение с предишния вот. Сред водещите фигури в листите на партиите има имена на политици, юристи, медици, учители, бизнесмени.

Председателят на 45-о и 46-о Народно събрание Ива Митева е начело на листата на "Има такъв народ". Втори е Драгомир Петров, а трета е областният лидер на партията Мария Господинова.

"БСП за България" отново, както на 11 юли, заложи на директора на училище и председател на групата общински съветници от БСП в Общинския съвет в Разград Елка Неделчева. Този път тя е следвана от кмета на общината Денчо Бояджиев. Сред новите лица в листата на партията е и е разградчанката Цветелина Енчева, съпруга на Георги Енчев от дуета Румънеца и Енчев.

За пореден път Десислава Атанасова застава начело на листата на коалицията ГЕРБ-СДС. Второто място също остава без промяна и е за бившия областен управител Гюнай Хюсмен.

С малки изключения ДПС запазва подреждането на листата си от изборите през юли. Тя отново се води от зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов. Изненада е включването на трето място на д-р Селиме Карагьозова. Тя е личният лекар с най-голяма пациентска листа в областта, както и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона.

Водач на кандидатската листа на "Демократична България" е Мирослав Грънчаров. На изборите през юли зам.-кметът на Разград бе осми в подреждането.

В Разград и областта "Продължаваме промяната" ще разчита на финансиста и търговец на етерични масла Марин Шишев. На втора позиция е д-р Цветомир Цанков, специалист "Образна диагностика" в разградската болница.

Ицо Хазарта влиза в политиката: Кандидатира се за депутат в 47-ото Народно събрание

Финансистът Симеон Изворов за пореден път повежда листата на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Собственикът на печатница "Разград полиграф" и бивш общински съветник Теодор Ролев отново оглавява коалицията "Национално обединение на десницата".

Сред кандидатите за депутати, които ще се състезават за доверието на избирателите в Разградска област, е и Маню Манев. Той е издигнат за водач на листата на партия "Правото". Манев доби национална известност преди години с едно от предизборните си обещания да направи делфинариум в Разград, за който да се доставя морска вода с цистерни от Варна.
БТА