/ Община Разград
Общата стойност на строително ремонтните работи бе 564 210,70 лв. без ДДС
Първият обект, обновен по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград“, бе открит днес, съобщиха от Общината.

Община Разград

„Това е началото на поредица от такива мероприятия, вследствие на които образователната инфраструктура в Разград ще придобие съвременен европейски вид“, заяви в приветствието си към гостите на церемонията кметът Бояджиев.

Община Разград

Общо 12 са обектите на интервенция по този проект с общо финансиране 9 897 137,19 лв. През следващите седмици предстои официалното откриване и на останалите.

Зам.-кметът Милена Орешкова участва в Седмата национална среща на общинските експерти по образование (СНИМКИ)

"Пътят за реализацията на проекта включваше емоции, напрежение и най-много труд, но резултатът е още по-хубав вид на местата, където предимно преминават първите 7 години от живота за нашите деца и внуци", допълни кметът.

Община Разград

Г-н Бояджиев пожела на персонала на яслата детското заведение да се превръща в още по-притегателен център за родителите. Той анонсира, че Община Разград ще продължи работата по още проекти, вследствие на които градът ще става все по-хубав.

Община Разград

Част от церемонията по откриване на обновената детска ясла бе водосвет, отслужен от отец Дмитрий Терзи. Лентата прерязаха Кметът Денчо Бояджиев и директорът на Детска ясла „Звездици“ Нина Иванова, помагаха им четири момичета от ДТШ“Хорце“ към ЦПЛР ЦРД и двама малки възпитаници на детската ясла - Искра и Борис от група „Мечо Пух“.

Зам.-кметът Милена Орешкова откри пролетния дял на 11-ото издание на Ученическа волейболна лига (СНИМКИ)

Именно от стаята на тази група започна и обиколката на Кмета Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Милена Орешкова вътре в яслата. Гости на събитието бяха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Община Разград

Подобект „Реконструкция и обновяване с мерки за енергийна ефективност на детска ясла „Звездици““ бе с изпълнител на строителните дейности фирма „САВ-Разград“ ООД, а строителният надзор се извършваше от “Агенция Стройконтрол - ВТ” ЕООД, гр. Велико Търново.

Голям интерес предизвика публичното обсъждане на бюджет 2020 г. в Разград (СНИМКИ)

В детската ясла е извършено топлинно изолиране на външни стени и таванска плоча, подменена е старата  дограма с нова PVC, реконструирана е отоплителната инсталация.

Община Разград

Извършено е вътрешно реновиране на помещенията, включващо мазилки, шпакловки, бояджийски работи, подмяна на настилки. Дворното пространство е възстановено и рехабилитирано, с монтирани нови съоръжения за игра.

Представиха нова структура на общинската администрация в Разград

Подменени са тротоарните настилки около сградата и е изградена достъпна архитектурна среда. Общата стойност на строително ремонтните работи бе 564 210,70 лв. без ДДС.