/ Община Пловдив
Засилват охраната на Гребната база заради зачестили опити за навлизане на хора в района. От общината напомниха на пловдивчани, че със заповед на министъра на здравеопазването от 20 март затворени за посещение са парковете, градските градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. За град Пловдив това се отнася допълнително и за разходки и спортуване на тепетата, Гребна база, Лаута.

Хванаха четирима на Руския пазар на заповедта на здравния министър за събиране на едно място

"Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния кризисен щаб, да проявят търпение и да не посещават забранените места", заяви директорът на ОП "Общинска охрана" Димитър Палашев. Той не скри огорчението си от грубо и обидно отношение на граждани към служителите на общинското предприятие, каквото се наблюдава в последните дни.

В Пловдив започнаха да прилагат спешните мерки, разпоредени от здравния министър

"Нека хората знаят, че ние ще продължим да изпълняваме служебните си задължения и да следим за обществения ред", допълни той.

В тази връзка през уикенда допълнително шестима служители ще дежурят на Гребната база. При нужда ще се търси и съдействие от "Общинска полиция" и Второ районно управление.

Затварят паркове и детски площадки, само кучета на разходка

Община Пловдив призовава гражданите да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града.