/ БГНЕС
Жителите на Пловдив, които желаят да се включат в програмата но ОП „Околна среда“ за безвъзмездна подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с друг вид устройства, могат да го направят като подадат декларация за интерес за участие в срок до 31 юли 2019 г. в деловодството на администрация по местоживеене или в община Пловдив.

С проект за 14 млн. лева община Пловдив ще се бори с мръсния въздух

Целта е чрез намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление да се подобри качеството на атмосферния въздух в града.  

Пловдив е по средата в класацията на градовете в България с най-мръсен въздух

Декларацията може да бъде изпращана и електронно на e-mail: direkcia_ecologia@plovdiv.bg. Тя трябва да се попълни и подпише от собственика на жилището. Ще бъде изготвен окончателен списък с одобрените крайни получатели, като ще се сключи договор с всеки един от тях. Получените декларации ще бъдат разглеждани и преценявани за съответствие с проектните изисквания.
 
Проектът ще се реализира в два етапа. Крайният срок е 31 декември 2023 г., а първият етап е до 31 май, 2021 г. По време на реализацията на дейностите потребителите ще бъдат посетени на място с оглед потвърждаване на първоначално подадената информация и допълване при необходимост на допълнителни документи.