/ iStock/Getty Images
Започна ремонт на улица "Владая" в Пловдив, заменят паветата с асфалт. Първата символична копка направиха кметът на града Здравко Димитров, заместникът му по бизнес развитие и европейски политики Стефан Стоянов и кметът на район "Източен" Иван Стоянов. Улицата е част от зоната на стратегически инвеститор в Източната промишлена зона на Пловдив, район "Източен". 

Ремонтът включва изграждане на подземна инфраструктура, осветление и тротоари, велоалеи и кръгово кръстовище за нова пътна връзка с булевард „Марица-Юг“. Движението ще бъде спирано на всеки етап от строителството, съгласувано с общината, посочиха от фирмата-изпълнител. „Забавихме този проект на два-три пъти, имаше отчуждаване на имоти, но започваме, каза Здравко Димитров. 

„Поръчката е на стойност 2,6 милиона лева, от които над един милион са от държавния бюджет за обслужване на инвеститор клас „А“ – чешка фабрика за медицински консумативи. Там продължава строителството на нов завод за машини за медицинската индустрия. Това е една от големите компании, които ще растат в Пловдив“, посочи Стефан Стоянов.

Той обяви, че има интерес към Пловдив от още два стратегически инвеститора-клас А, които скоро ще обявят производствата си. Те са в областите - машиностроене и медицински сектор и държат да са в старите индустриални зони на града.
БТА