Предстои ремонт на детската градина в Каравелово
Община Карлово започна предоставянето на строителни материали за пострадалите от наводненията на 2 септември в селата Каравелово и Богдан, съобщиха от Общината.

Одобриха разпределието на средствата за пострадалите от бедствието в Карловско

На 18 и 19 ноември. в двете населени места се доставят по четири палета тухли - 560 броя с размери 15х40х20 и по 16 палета - 1920 броя с размери 20х40х20; по 766 торби цимент и по 234 торби варов разтвор.

В Каравелово за разпределянето и раздаването на материалите отговаря заместник-кметът на общината Николай Цветков, а в Богдан - заместник-кметът Данка Люртова.

Строителните материали, чието раздаване започва на 19 ноември, са за пострадалите от втора и трета категория - 15 домакинства с негодни за обитаване жилища, но подлежащи на ремонт, и 188 тежко пострадали с наводнен етаж и с унищожена покъщнина - съгласно критериите, определени от Обществения съвет за разпределение на даренията.

Детската градина в с. Каравелово ще бъде ремонтирана. Това е решението на ръководството на Община Карлово, взето след съгласуване с инженер-конструктори и архитекти. Сградата на детската градина беше обследвана от специалисти, които се произнесоха, че бедствието не е нанесло щети на носещата конструкцията.

Система за предупреждение за високи води ще бъде изградена в Карловско (ВИДЕО)

Общинската комисия по чл. 195 от ЗУТ подкрепи с решение това становище. За съжаление бедствието е нанесло сериозни щети на обзавеждането и оборудването в сградата, което налага сериозен ремонт на помещенията и инсталациите.

За целта ще бъде обявена обществена поръчка за проектиране и изпълнение на ремонтните дейности, както и за възстановяване на двора на детската градина. Предвижда се децата от Каравелово да бъдат събрани в една група в детската градина, като за нея ще бъдат ремонтирани помещения на втория етаж на сградата.

До приключване на ремонтните дейности децата от селото ще посещават детска градина в намиращото се на 2 км съседно Богдан.