Прокуратурата привлече като обвиняеми 28-годишен мъж и 45-годишна жена за това, че са предоставяли помещения за сексуални услуги и за пране на пари в Пловдив, съобщиха от обвинението.

Двамата в съучастие, за периода от началото на 2022 г. до 16 юни 2023 г. са предоставяли систематично помещения на различни лица за извършване на полови сношения срещу заплащане.

Жрица на любовта обра клиент в Шумен по време на сеанс

Двамата са обвинени и за това, че в периода от 2 сетември 2022 г. до 15 март 2023 г. са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез предоставяне на сексуални услуги.

По досъдебното производство е установено, че теса наемали апартаменти в Пловдив и ги отдавали на различни лица за сексуални услуги срещу заплащане.

Двамата давали на собствениците месечен наем за жилищата, а лицата, които ги ползвали за извършване на сексуални услуги, плащали на свамата цена за нощувка - между 50 и 70 лв. на вечер.

За горепосочения период били наети около 26 апартамента. С получените пари обвиняемите закупили пет апартамента, както и няколко автомобила.

Те са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено искане за постоянен арест спрямо тях.