/ netinfo
45 населени места в двете общини Смолян и Баните са без ток към този момент. В община Баните редица населени места продължават повече от 24 часа да са без електричество, като за сега няма и телефонна връзка с тях, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

Вятърът отнесе покривите на болница, детска градина и мазилка на саниран блок

Бедственото положение в двете общини остава. Аварийни екипи поправят 10 пречупени от вятъра електрически стълба. Пътят към с. Турян все още не е отворен и днес ще продължи разчистването му. Доброволци са доставили хляб и лекарства на местните жители. 

Бедстващи хора няма. „Няма ток в селата Давидково, Вълчан дол, Стърница, Босилково и др.“, коментира Славов. Той потвърди и за липсата на телефонна връзка с населените места в общината.

Редица проблеми заради силният вятър в Смолянско, населени места без ток

От сутринта мобилните телефони на кмета и екипа му са без обхват, а стационарните в администрацията не работят. „Предполагам, че клетките на мобилните оператори са изключили, кметът на Баните Милен Белчев през определено време се придвижва и търси обхват, за да съобщава каква е обстановката“, добави Славов.

70% от населените места в Смолянско без ток! Паднали дървета затрудняват движението (СНИМКИ)

Без ток са селата в Източната част на общината, екипи работят от вчера по отстраняване на проблемите. Там ситуацията е усложнена, заради счупени стълбове“, коментира говорителят на EVN Крум Косев.