Ахмед Муса
Ахмед Муса / БГНЕС
Делото срещу Ахмед Муса и останалите имами за разпространение на радикален ислям продължава отново в Пловдивския апелативен съд. 
 
По повдигнатите спрямо подсъдимия Муса обвинения, магистратите му наложиха общо наказание две години лишаване от свобода, а неговите съучастници бяха освободени от наказателна отговорност и им беше наложено административно наказание.
 
Съдът върна Ахмед Муса в ареста

През юли месец м.г. Върховният касационен съд отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане.
 
В първото заседание съдът назначи съдебно-техническа, както и комплексна тюркологична, арабистка и теологическа експертиза, която да установи различията в ислямската религия и същността на религиозните учения ханефизам, салафизам и уахабизам.
 
Не се намират експерти за делото срещу Ахмед Муса

Към настоящия момент не са посочени вещи лица, които да бъдат включени в състава на експертизата от съответните университети и БАН, съобщиха от пресцентъра на съда.
 
По изрично заявление на подсъдимия Муса, че не желае да се яви в съдебно заседание, тъй като присъствието му не е задължително, същият няма да бъде приведен от затвора в Пазарджик.