/ ОДМВР-Пловдив
Спират отпуските на всички служители в ОД на МВР-Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на пловдивската дирекция. Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев от утре - 30 март, целият личен състав ще бъде ангажиран да следи за стрикното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

Засилват охраната на Гребна база за уикенда


Комисар Рогачев ще направи предложение на национално ниво да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, която се използва само в 11 града в страната. По високоговорителите хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си.

В Пловдив започнаха да прилагат спешните мерки, разпоредени от здравния министър

Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на Пловдив и областта, да напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

Храна, химически тоалетни и мобилни чешми за полицаите на КПП-та в Пловдив (СНИМКИ)

Призовава се също срещи с приятели и близки, които не живеят в един дом да бъдат избягвани, защото това може да доведе до риск от зараза.