/ DarikNews
Областният управител Дани Каназирева свиква днес извънредно кризисния  щаб за борба с коронавируса в Пловдив. Във връзка със ситуацията в страната Областният кризисен щаб ще заседава от 11.00 часа. 

Студентка е под карантина в Пловдив, обиколила цяла Европа, преди да се прибере

На заседанието в областна администрация ще се обсъдят  предприетите мерки на територията на област Пловдив, наличието на достатъчен брой легла в инфекциозните отделения на болниците и обезпечеността от защитни облекла и други предпазни средства. Това съобщи Каназирева, която е председател на щаба. 

В заседанието ще участват представители на  всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, болници, ОД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центърът за спешна медицинска помощ, Българският лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари и Областната дирекция по безопасност на храните.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров също свика спешно съвещание за ситуацията с коронавируса. Според шефа на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов в момента няма основания за притеснения.

Нови три училища в Пловдивско в грипна ваканция, 8 чакат резултати за коронавирус

Д-р Калинов допълни, че ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19. 

В 9:00 ч. в общината всички зам.-кметове, кметовете на райони, управителите на общинските лечебни заведения, главните сестри и ръководителите на клинични и микробиологични лаборатории, които съвместно с Експертния консултативен съвет по Здравеопазване ще обсъдят ситуацията с острите респираторни заболявания и коронавируса.

В града под тепетата се забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19.