/ DarikNews
Уволниха директорката на ДГ "Мир" в Пловдив Светлана Джаникиян, научи репортер на DarikNews. Новината потвърди и зам.-директорът по образование в Община Пловдив Стефан Стоянов. 

Родители искат оставка на директорка на детска градина заради наказано дете (СНИМКИ)

Шефката на градината е освободена днес следобед, след като там на проверка са отишли представители на общината. Впоследствие пред екипа е прочетена заповедта на кмета за уволнението.

Възпитателката, обвинена в тормоз над дете, отрече да го е карала да мие тоалетни (ВИДЕО)

Така се слага край на почти тримесечните протести на родителите, които се опълчиха срещу директорката на градината заради начина ѝ на управление на детското заведение. Заради това и с искане за уволнението на Светлана Джаникиян майките и бащите се срещнаха и изложиха проблема си пред кмета, областния управител и общинските съветници. Те бяха категорични, че ще се борят докрай, тъй като заради напрежението в детското заведение страдат децата им.

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

Все още няма яснота кой ще замени на поста Джаникиян. В момента градината ще бъде ръководена от назначената миналата седмица заместник-директорка Веселина Балджиева. 

Родители от Пловдив с петиция в защита на персонала на ДГ "Мир", искат оставката на директорката

Припомняме, че родители и персонал излязоха и на протест срещу Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно. Родителите подготвиха и петиция, която е подписана от по-голямата част от тях.  

Градината в пловдивския район "Западен", която е една от първите, въвели метода "Монтесори" под тепетата, стана скандално известна след оповестената жалба на баща на 5-годишно момченце, в която той се оплакал, че детето е системно наказван от помощник-възпитателка, включително и да мие тоалетната.