/ DarikNews.bg
Напрежението между родители и директор в детското заведение продължава
Детска градина "Мир" в Пловдив осъмна тази сутрин с протестни плакати на оградата. Градината в пловдивския район "Западен" стана скандално известна след оповестената жалба на баща на 5-годишно момченце, в която той се оплакал, че детето е системно наказван от помощник-възпитателка, включително и да мие тоалетната.

Възпитателката, обвинена в тормоз над дете, отрече да го е карала да мие тоалетни (ВИДЕО)

Читатели на DarikNews.bg ни изпратиха снимки с плакатите от тази сутрин с надписи: "Искаме мир в ДГ "Мир" и "Обещахте оставка".

DarikNews.bg

Напрежението между родители и директор в детското заведение продължава. Родителите настояват за оставката на директорката Светлана Джаникиян, която в началото на миналата седмица се върна на работа от дълъг болничен.

Още в първия ден се стигна до среща между протестиращите и шефката на градината, на която присъстваха и медиатори. До разбирателство обаче не се стигна. 

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

Миналата седмица родителите проведоха среща и със зам.-кмета Стефан Стоянов. Пред репортер на DarikNews.bg, той обяви, че се надява да се стигне до подобряване на комуникацията с родителите и екипа на детското заведение.

"Очакванията ни и инструкцията към директора е, да вземе всички възможни мерки, за да подобри комуникацията с родителите и с екипа. Проведени са няколко срещи, но очевидно трябва да се полагат ежедневни усилия.

Основен приоритет ни е, децата да бъдат отглеждани в спокойна атмосфера, а вратите на институцията да бъдат максимално отворени към родителите и изцяло да се оправи комуникацията. Надявам се това да се случи в скоро време", подчерта Стоянов.

Възпитателката, обвинена в тормоз над дете, отрече да го е карала да мие тоалетни (ВИДЕО)

По думите му, в общината приключва проверката в градината, която беше спряла заради болничните на Светлана Джаникиян. Стоянов изрази надежда, че няма да се стигне до напускане на педагози от градината, която е една от първите, въвела метода "Монтесори" под тепетата. 

DarikNews.bg

Припомняме, че родители и персонал излязоха и на протест срещу  Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно. Родителите подготвиха и петиция, която е подписана от по-голямата част от тях. 

Родители от Пловдив с петиция в защита на персонала на ДГ "Мир", искат оставката на директорката

Междувременно DarikNews.bg научи, че директорката на градината е обявила конкурс за свой заместник и вече се провеждат интервюта с евентуални кандидати.