Синдикати и учители искат главата на Йордан Шишков
Синдикати и учители искат главата на Йордан Шишков / dariknews.bg/ Архив

Персоналът във всички детски градини в Община „Родопи" не са получавали заплати от месец април. Това съобщи за Дарик председателят на Регионалния синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" Юлиян Петров. Той заяви, че настояват за оставката на кмета на Община „Родопи" Йордан Шишков. Причините са недоброто управление на кмета и дискриминационните действия, тенденциозно насочени към децата и учителите в поверената му община.

Учителите не са получавали заплатите си за месец май и юни, дължимите суми за облекло за тази и миналата година, както и пари за пътни и други социални разходи, обясни Юлиян Петров. Според него средствата за работни заплати на служителите в детските учебни заведения са целеви и се превеждат регулярно от държавния бюджет, затова общината няма право да ги пренасочва за други дейности.

Синдикатът е поискал финансова ревизия от Сметна палата и МОМН за общината. Те предупреждават, че заради тежките условия не им остава друг изход освен организиране на ефективни протестни действия.

Кметът на „Родопи" Йордан Шишков и главният счетоводител в общината не бяха открити за коментар.