/ dariknews.bg/архив
Родопски общини се допитват до своите жители, какви оркестри и певци да канят за предстоящите празници и събори през годината. Идеята на управниците е, да се съобразят с желанията на хората, като разберат и на кои стилове да заложат в празничните си програми.

Педагози, шофьори, дърводелци и инженери са най-търсените специалисти в Смолянско

Между тези общини са Доспат и Девин, които са пуснали вече анкети във виртуалното пространство и всеки желаещ изразява своето мнение и желание за стила музика, която иска да чуе, както и кои музиканти да бъдат канени.

„Предстоят редица културни мероприятия и празници през идните месеци. За нас е важно мнението Ви за предпочитан и желан изпълнител, на който искате да се порадвате и да видите на живо“, гласи част от допитването на Община Девин.

Отпускат парични премии за новородени в Смолян

От общинската администрация призовават хората да се включат в допитването с коментари и мнения, за да оправдаят очакванията на жителите си за стил музика и изпълнител, който предпочитат да бъдат поканени за предстоящите събития.

В Смолян стартира изграждане на нови социални жилища

От Община Доспат дори са качили анкетата на официалния си сайт, за да успеят да чуят мнението на хората от региона, като най-вече се набляга на едно от най-знаковите събития за тях през годината - Празника на Общината, който е съчетан с Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите.

Този подход се възприема и от останалите общини в региона, като определено се търси мнението по тези въпроси на хората.