/ Дарик радио,архив
С церемония по първа копка стартира днес, изграждането на нови социални жилища в Смолян. Новата жилищна сграда ще бъде изградена в един от най-оживените жилищни комплекси в града, като по предварителен план, новият блок ще се състои от 5-етажа и ще включва 35 социални жилища. От тях 11 апартамента ще бъдат едностайни, 6 ще са двустайни, тристайните ще бъдат 11, а четиристайните-4.

Предвидени са и 3 жилища за хора с увреждания. В тях ще могат да бъдат настанени около 80 души от уязвими групи от територията на община Смолян. Предвидена е и система за битово горещо водоснабдяване, с бойлер със серпентини, използващ слънчева енергия, слънчеви колектори, както и видеонаблюдение. Всяко жилище ще бъде обзаведено и оборудвано. Освен това, ще бъде изградено място за отдих и детска площадка.

Церемонията по първа копка ще бъде днес от 11:00 ч. на ул“Евредика“, като в нея ще вземат участие представители на Община Смолян, изпълнителя и др. Изграждането на навият блок е по проект и трябва да бъде завършен в рамките на три години. Общата стойност на проекта е 1 864 690,11 лв.