/ Фондация UP WITH DOWN
Те създават Фондация UP WITH DOWN и издават брошура за митовете и реалността за синдрома на Даун
Фондация издава информационна брошура „Синдром на Даун: Митове и реалност“.

Преди две години семейство от Пловдив, чието дете е със синдрома, създава фондацията Up with Down / https://upwithdown.bg /.

семейство
Фондация UP WITH DOWN


Основната цел на Надежда и Борислав е да се намалят изоставанията на деца с Даун още при раждането им, а чрез фондацията си те споделят своя опит и знания, за да може децата като дъщеричката им Вяра да имат щастлив и пълноценен живот.

Ние сме Вяра, Надежда и Борислав – едно щастливо българско семейство. Вяра е нашата сбъдната мечта, нашето чудо и неизмеримо щастие. Тя изгря в живота ни преди 6 години, преобърна го из основи и оттогава свети ярко с красота, чар, инат и неповторима индивидуалност.

От мига, когато разбрахме, че бебето, което чакаме, ще е със синдром на Даун, си обещахме, че синдромът няма да е пречка, а стимул да се развиваме и учим заедно“, пишат родителите.

Днес Вяра е 7-годишно прекрасно дете. Надежда и Борислав се сблъскват с трудностите, които тези деца изпитват,  но и с неразбирането и бавното им приемане от обществото.

семейство
Фондация UP WITH DOWN


Това ги мотивирало да създадат фондацията , а в навечерието на 24 май да издадат и брошурата „Синдром на Даун: Митове и реалност“.

Книжката се разпространява безплатно като част от информационно-образователната кампания „Помогни ми да бъда приет“, в подкрепа на приобщаващото образование за децата със синдром на Даун в България. Издава се съвместно от РЦПППО – Пловдив и Фондация UP WITH DOWN.

„Това, което нашата дъщеря ни показва и доказва всеки ден, е, че с търпение, постоянство, любов и навременна подкрепа, всяко дете може да постигне много неща, независимо от обективните и субективните ограничения, с които се е родило.

семейство
Фондация UP WITH DOWN


Нашата роля като родители е да вярваме и да действаме“, убедени са Надежда и Борислав.
 
 
Фондация UP WITH DOWN