Проектът на Красимир Ламбов и съпругата му Силвена Христова е сред тазгодишните кандидати в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация „Промяната".

Те са един от 18-те проекта, които продължават напред в третото издание на конкурса за социални предприемачи и получават допълнителни обучения, за да доразвият идеята си в Акселератора на ПРОМЯНАТА. Онлайн гласуването през ноември ще даде възможност на публиката да избере 3-те проекта финалисти в проекта.

Тази година за втора поредна година във Варна се организира слънчева изложба на деца и възрастни със Синдром на Даун. Заедно със Сдружение на родители на деца със Синдром на Даун, в което членуваме,  ще открием на 17-ти август (сряда), от 18 часа на входа на Морската градина изложбата "47 Усмивки". Това е видео покана, в която нашият син Крис кани всички деца на изложбата.

Видеото за 3 дни е видяно от близо 80 000 души и е споделян от близо 1000 човека. Невероятен фурор предизвикаха клипа и Крис и го поканиха от ефира на радио Варна, да покани всички деца на изложбата.

Тази година изложбата ще бъде с името "47 Усмивки". Посланието е, че "Животът е такъв, какъвто избереш да го изживееш, а с усмивки е много по-лесен и щастлив. Хората със синдром на Даун са част от обществото и техните усмивки заслужават да се забелязват". "47 Усмивки" е фотопроект на Сдружение на родители на деца със Синдром на Даун. В него се включиха любители и професионални фотографи, който абсолютно безвъзмездно отделиха от времето си и с огромно желание, страст и сърце снимаха деца и възрастни със Синдром на Даун от цяла България. Общо 48 фотографа и 350 снимки. Снимките финалисти са избрани от жури в София и част от тях могат да се видят на изложбата.

В концерта с водещ Теди Карапачова, ще участват и ще подкрепят хората със Синдром на Даун отново безвъзмездно - Деси Добрева, Маги Джанаварова, Жана Бергендорф, Вокална формация "Бизоне", The Center, Вокална формация "Бънджи сингърс", Катерина Шабаркова.

Естествено без спонсори е невъзможно да се реализира изложбата: Спонсори: Пекарна Софи, Фондация "Св. Константин и Елена", Хотел Хай, Magic of Colors и Община Варна.
Ивета Митева - благдарности за подкрепата и съдействието за втора поредна година.

Искаме да продължим да информираме всички, Синдромът на Даун не е присъда, и всички, които са се родили с тази диагноза могат да се развиват, да са щастливи, да постигат резултати и да живеят пълноценно, но но ако има даден шанс за това, още от родилния дом, семейната среда, обществото и държавата като институция.