Служители в ресторантьорския бранш излязоха в Пловдив на протест срещу въведените зелени сертификати.

Наплив за ваксинации и протест в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 200 души се събраха пред сградата на РЗИ в града, където с плакати и гласно изразиха своята позиция за имунизационните паспорти. Проявата е организирана от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, във Фейсбук.

"Ежедневно всички асоциации и сдружения от нашия бранш коментираме ситуацията в страната, на базата на което се вземат и решенията за протест, и евентуално неподчинение", каза Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България.

Отново опашки от желаещи да се ваксинират в Пловдив

Тя уточни, че техните искания продължават да бъдат същите - да се осигурят безплатни тестове за персонала и да бъде признат количественият антигенен тест. "Вече сме на четвъртата вълна на COVID-19 и има много преболедували, но не са регистрирани, нека имат шанса да докажат това", коментира Миткова.

Тя определи като чудесно решението да бъде удължен срокът за право на зелен сертификат на преболедували на една година. "Категорични сме, че държавата трябваше да започне с изискванията си към държавните служители, и след това нека въведе мерките за всички", каза Кръстина Миткова.

Протестиращите носеха плакати с надписи: "Спрете геноцида към заведенията", "Няма да се примирим! Ще отстояваме правото си на труд!, "Обичам професията си" и други.
БТА