/ Тина Соколова
Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви днес в Икономическа полиция за разпит, който ще започне от 11:00 часа, научи от свои източници.

След акцията и проверката в Община Стрелча: Проговори кметът Стойно Чачов

Първоначално градоначалникът бе призован за 20 март, но той и адвокатът му Иво Лулчев са разговаряли с разследващите, поели случая, и са поискали това да стане в друг ден, като са обяснили, че причината са служебни ангажименти.
 

Стойно Чачов
Община Стрелча

Чачов е проверяван от прокуратурата за злоупотреби със служебно положение и натиск върху свои подчинени. На 12 март полицейски автомобили обградиха общинската сграда в Стрелча и започнаха претърсване и изземване на документи и компютри.

Кметът на Стрелча не е арестуван и привлечен като обвиняем

В края на деня от прокуратурата оповестиха, че повод за акцията е сигнал на освободения главен инженер на общината Иван Божков. Той твърди че с негови колеги – общо 17 човека, са били принудени да подадат подписани молби за напускане без дата и така са били държани в страх да не изгубят работата си.

Кметът на Стрелча заставил 17 души да подадат молби за напускане

След случилото се кметът заяви пред медии, че никого не е принуждавал да подписва молби за напускане, само е приканил който смята, че не може да се справи, да се откаже.

Как се стигна до мащабната проверка на полиция и прокуратура в Община Стрелча?

Той заяви още, че е бил озадачен от мащабите на акцията в сравнение с това, в което го обвиняват. Очаква се днес да стане ясно има ли и проверка за злоупотреби с пари, каквито слухове тръгнаха след полицейската операция в общината.