/ DarikNews.bg
Трафикантите на антики, които бяха арестувани на 3 декември тази година в Пловдив, днес бяха освободени под домашен арест от състав на Пловдивския апелативен съд.

След спецоперация: Иззеха антични и старинни предмети

48-годишният Стоян Мирков и 44-годишният Георги Карадалиев, които бяха задържани в момент на сделка с антични монети в Пловдив, са били наблюдавани около три месеца. В резултат на това пловдивската полиция разби канал за износ на археологически ценности в чужбина, а при акцията бяха иззети 877 антики - златни, сребърни и бронзови монети, както и други археологически ценности.

Задържаха двама мъже от Пловдив и София за търговия с антични ценности

Припомняме, че срещу двамата бяха повдигнати обвинения за държане на археологически ценности, като срещу единия има обвинение и за незаконно държане на наркотици. 

Каналджиите на археологически ценности остават зад решетките (СНИМКИ)

Днес Апелативният съд прецени, че има достатъчно доказателства, които уличават двамата в извършеното престъпление. Магистратите приеха също, че има опасност всеки от тях да извърши друго престъпление, но допълниха, че опасността за извършване на друго престъпление не е чак толкова голяма и заради това ги пусна под домашен арест.

Полицаи откриха голямо количество старинни монети

Определението на Апелативния съд е окончателно.