/ DarikNews.bg, Пловдив
Техническият проект за централния площад на Пловдив е одобрен, заяви на откриването на новия уникален морски аквариум в Природонаучния музей в града кметът Иван Тотев.

Този мандат: Модър-Царевец и басейна на Младост, следващият - мост над Марица и нов надлез

Той потвърди за пореден път, че работата по ремонта на пространството тече в срок, предстои и поставяне на 5 колони на археологическите разкопки пред пощата. Местната управа ще даде старт и на проектирането на Форум "Юг" и Форум "Изток", за което в бюджета са заделени 100 000 лв.

Общественици, институции и местна власт умуват заедно за културата и емблематичните обекти на Пловдив

Както Дарик вече ви съобщи, светъл и розов гранит са предвидени за ареалите и за пространствата пред магазините на централния площад, автентични сиенитни плочи ще покриват античните улици, а останалата част от пространството, която е близо 50%, ще е с изкуствени бетонови блокчета "земелрок".

Проектите на Пловдив 2019 - начало и финал

Фонтанът „Стружката“ пред бившия Партиен дом в Пловдив, поставен по повод влизането на България в ЕС, беше премахнат. Реконструкцията на централния пловдивски площад включва още нова подземна комуникация, както и свързване на археологическите пространства от двете страни на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Очакванията на местната управа са основната част на пл. "Централен" да бъде готова за туристическия сезон.