На 9 август - вторник, започва ремонтът на още една отсечка от Околовръстния път на Пловдив и на 11 километра от пътя Пловдив-Садово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Предстои ремонт на участък от Околовръстния път на Пловдив

Участъкът от Околовръстния път е от ул. Пазарджишко шосе“ до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив. 

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“.

В заключителен етап е започналият през юли ремонт от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“. След приключването му ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември.

От 9 август до 15 септември тще се ремонтира 11-километрова отсечка от пътя Пловдив-Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Кметът на Пловдив проведе среща за новия Околовръстен път на града

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив по пътя Пловдив-Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще продължават по пътя Поповица-Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив-Ягодово-Катуница-Караджово - път III-8006 Кочево-Садово - път I-8 Садово-Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на пътя Пловдив-Свиленград са за около 10 млн. лв.