/ iStock/Getty Images
"Участниците в срещата при областния управител на Пловдив за безопасността на ремонтирания Околовръстен път са се обединили около два основни момента", съобщи пред журналисти зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов.

Първият и дългосрочен момент е за удвояването на пътя и продължаване работата по шосето. Вторият е извършване на авариен ремонт, като трасетата ще бъдат препроектирани за безопастно затваряне на входове и изходи към него и изграждане допълнително площадки за аварирали и принудително спрени автомобили. 

Седем са офертите за строителството на Югоизточния обход на Пловдив

„Ще трябва и сериозно полицейско присъствие по пътя, камери за скорост и други“, добави Чонов. За мантинелите на пътя Тодор Чонов каза, че те са заложени в проекта и са изпълнени според изискванията на нормативната база. Те няма да се махнат.

„Убедихме се, че тези мантинели са заложени и изпълнени според нормативите, като се цели само създаване на допълнителни условия за безопасност“, посочи Чонов. Бил е поет и ангажимент от директора на ОПУ-Пловдив до 15 юли да бъде преработен проекта и да се подложи на обществено обсъждане.

Чак след това, ако се обединят консенсусно да продължи ремонта на останалите два лота от Околовръстния път на Пловдив. 
Агенция "Фокус"