Най-накрая: Приеха Бюджет 2018 на ЕСК
Най-накрая: Приеха Бюджет 2018 на ЕСК / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Репортаж на Искра Койчева
101251
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Пловдивският общински съвет не прие исканата оставка на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева.Градските старейшини не подкрепиха и предложението на съветничката Дани Каназирева за освобождаването на кмета Иван Тотев от поста председател на УС на общинската фондация, както и оттеглянето на целия състав на Съвета, което пък предложи Слави Георгиев от НФСБ. 

Както Дарик вече и съобщи, непрозрачността при разходване на публични средства, финансирането на скандални проекти, назряващото недоволство от работата на екипа на Общинска фондация "Пловдив 2019" и непрекъснатото "криене" на информация от общинските съветници, бяха сред основните причини за свиканата извънредна сесия на Общинския съвет на града на тепетата днес. 

Градоначалникът, който присъстваше на сесията, но не направи изявление пред медиите там заради откриването на ремонтирания подлез на "Гладстон" в града, определи заседанието на местния парламент като безмислено.

По отношение на това трябва ли артистичният директор на фондацията да си подаде оставка, Тотев бетонира Светлана Куюмджиева като заяви, че тя си е свършила работата досега и нейната оставка няма да реши нищо, защото от тук нататък тя трябвало само да управлява избраните вече проекти.  

По време на дебатите на извънредната сесия на ОбС на Пловдив съветници от опозицията зададоха куп въпроси по отношение на финансирането на проектите по ЕСК, но за пореден път не получиха конкретни отговори. 

Самата Светлана Куюмджиева не уважи заседанието на местния парламент. 

Припомням, че ОбС на Пловдив не може да гласува оставката на артистичния директор на фондацията, а само да препоръча нейното отстраняване, защото според Учредителния акт на "Пловдив 2019", тя е избрана от УС на организацията. 

Подобностите чуйте в звуковия файл.