Общински съвет Пловдив
Общински съвет Пловдив / Дарик архив
Пловдивският общински съвет отхвърли предложението на БСП публично да се предостави детайлен отчет за откриващото събитие на Европейската столица на културата. Според съветничката Десислава Йораднова две седмици след откриващото събитие отчетът се появил в медиите, а местният парламент като принципал на разполагал с него.
 
Местните старейшини отхвърлиха и предложението на Слави Георгиев от Патриотичния фронт, който поиска целият Управителен съвет на фондация „Пловдив 2019“ да бъде освободен.
 
По-рано през деня председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева поиска оставката на кмета Иван Тотев като председател на Управителния съвет на фондацията. Според нея досега не е имало по-голямо неуважение към настоящия общински съвет. „Един достоен мъж никога не се крие зад една жена. Призовавам Тотев да излезе пред нас, да поеме смело отговорността и да се оттегли като председател на Управителния съвет на „Пловдив 2019“, категорична бе Каназирева.
 
Най-старият член на местния парламент – Лилия Учкунова от Патриотичния фронт, също заяви, че е обидена от отношението към нея и колегите й.
 
Припомням, че непрозрачността при разходване на публични средства, финансирането на скандални проекти, назряващото недоволство от работата на екипа на Общинска фондация "Пловдив 2019" и непрекъснатото "криене" на информация от общинските съветници, са едни от основните причини за свиканата извънредна сесия на Общинския съвет на града на тепетата днес. Поискана бе и оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева.
 
Очаквайте подробности!