/ netinfo
Бедственото положение в община Смолян ще бъде частично отменено. Над 15 села са все още без ток, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

70% от населените места в Смолянско без ток! Паднали дървета затрудняват движението (СНИМКИ)

От EVN информират, че електропроводите от Смолян през Герзовица и през Турян са прекъснати там, където са били най-големите ветроломи и има сняг. Извън строя са повече от 30 междустълбия. Те захранват Кремене и съставните махали, включително Киселчово и част от махалите по поречието на река Арда. Това съобщи пред Дарик зам.-кметът инж. Мариана Цекова.

В Смолянско доста села все още са без ток и телефонни връзки

"Екипите на Електроразпределение Юг се опитват да отстранят повредите, но докато не пробием стария път от Турян към билото на Кремене, където е най-тежко положението, ще се забавят.

В село Пещера няма ток и скоро няма да има. В село Турян частично вече има електрозахранване, но сега се опитват да отстранят повредите напълно. Виево и Кутела също нямат ток. Там се надяват до няколко часа електричеството да бъде пуснато“,
обясни инж. Цекова.

Вятърът отнесе покривите на болница, детска градина и мазилка на саниран блок

Както вече ви информирахме, малките населени места, които през изтеклата нощ са имали ток, са били аварийно включени. Сега отново са без електричество, защото техниците се опитват да отстранят повредите.

Редица проблеми заради силният вятър в Смолянско, населени места без ток

За Кремене и Киселчово може би ще бъдат включени агрегати. „В този район положението с електропреносната мрежа е същото като при бедствието през 2015 г.“, коментира още зам.-кметът.