/ ThinkStock/Getty Images
Неплатеният 30-дневен отпуск, в който е в момента арестуваният за корупционни практики кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев ще бъде удължен с още толкова. Засега от държавното обвинение не са поискали той да бъде отстранен от работа.

Кметът на район „Северен” в Пловдив остава в ареста

Припомням, че в интервю за Дарик радио специалистът по политически маркетинг и PR Арман Бабикян коментира, че не е изключено в Пловдив на местните избори да има и кандидат за кмет, който да води кампанията си под домашен арест, сравнявайки случая с този на Десислава Иванчева. Хипотезата му беше потвърдена за медията от запознати с казуса юристи.

Кметът на пловдивския район „Северен“ искал 60 000 лв. подкуп от бизнесмен

Според тях, вариантите са два: ако съдът отстрани временно от работа Ралев, то тогава ОбС ще избере някой от заместниците му до връщането на титуляра. Ако обаче се стигне до произнасяне на присъда, в което юристите се съмняват предвид краткото време до местните избори, то тогава местният парламент трябва да избере управник на района до вота през септември.

Ральо Ралев пуснал молба за неплатен отпуск, посочил заместник от ареста

Очаква се това да е третият зам-кмет на „Северен“ Калоян Георгиев. Към момента длъжността се изпълнява от колежката му Лариса Кътова. Според събраните до момента доказателства, Ралев е поискал подкуп от 60 000 лева от предприемач, за да се издаде строително разрешително на фирмата на инвеститора за започване на строеж на 5-етажен блок.