Близки на убития 24-годишен Димитър се събраха пред сградата на полицията в Стамболийски с искане за оставки и справедливи наказания
Пореден протест и напрежение в Цалапица. Близки на убития 24-годишен Димитър се събраха пред сградата на полицията в Стамболийски с искане за оставки и справедливи наказания.

След жестокото убийство в Цалапица: Вътрешният министър поиска две оставки

Пред районното управление, служител на реда излезе, за да връчи наказателно постановление на един от протестиращите пред сградата, предава NOVA.

„Преди време бях излъган от един господин, който е в тесни връзки със стария началник на полицията. Бях измамен, а сега явно искат да ни сплашат”, каза мъжът, на когото връчиха постановлението.  

Полицаят заяви, че постановлението е от декември 2022 г. за извършена кражба. „Не е опит да бъдат сплашени. Аз познавам лицето, бяхме съученици. Сега го видях и затова му го връчвам”, обясни униформеният.

Майката на убития в Цалапица Митко: Шест дни плакахме в полицията и тръгнахме сами да си го търсим

Хората подчертават, че полицията е бездействала по случая с убития Димитър. „Отказаха да образуват досъдебно производство, защото не искат случаят да бъде разгласяван. Беше ни отказано разследване и казаха, че няма данни за тежко умишлено престъпление. Не искаха да проверят какво се случва”, посочи протестираща.

„Ставаме свидетели на още по-голямо напрежение между хората. Нашето районно изобщо не взима отношение по случая”, каза бащата на убития Димитър. Недоволните са категорични, че има прикриване на случая и забавяне на разследването.
nova.bg