/ Тина Соколова
"С блокада на път ще протече поредният протест на медицинските сестри в Пазарджик. В 17:00 часа участниците ще затворят изхода на областния град към Пещера при бившата казарма", съобщи координаторката на здравните работнички за региона Димитрия Димитрова.

Мая Манолова внася в Народното събрание законопроекти в защита на медицинските специалисти

Този път митингът се очертава да бъде по-масов,
тъй като сестрите очакват мощна подкрепа от цялата страна. Сред тях ще бъде омбудсманът Мая Манолова. След като самите те се присъединиха към демонстрациите в различни български градове, сега в Пазарджик идват техни колеги от София, Пловдив, Девин.

Нов протест на медицински сестри в София

Протестите на медсестрите започнаха през март и не са спирали, но въпреки това до момента нито едно от издигнатите искания не е изпълнено. За пореден път Димитрова подчертава, че борбата им не е само за повишаване на заплати, а срещу търговията в здравеопазването, за спиране източването на пари, за качествени медицински грижи за всеки български гражданин. Защото не е нормално в 21 век да се търсят с кампании пари за лечението на деца и да умират хора с оправданието, че няма средства, подчертава Димитрова

Медицински специалисти отново на протест пред общината в Пловдив

Блокадата на пътя ще продължи един час. А след нея в Пазарджик ще се обсъждат по-нататъшните действия на недоволните. Сред предложенията е в разгара на туристическия сезон да се блокират възлови пътища към Черноморието. Едно е сигурно - медиците няма да спрат, докато не постигнат целта си.