/ БГНЕС
Медицински специалисти отново на протест пред общината в Пловдив
101775
Медицински специалисти отново на протест пред общината в Пловдив
  • Медицински специалисти отново на протест пред общината в Пловдив
Медицински работници отново излизат на протест пред сградата на община Пловдив. Исканията им се запазват - достойно заплащане и подобряване условията на труд, съобщават организиралите се в социалните мрежи.

Те излизат, за да подкрепят медицинската сестра Мая Илиева, която е застрашена от дисциплинарно уволнение, заради организираните от нея протести в столицата. И медицински сестри от Пазарджик ще подкрепят демонстрацията в защита на колежката си Мая Илиева, съобщи координаторът за града Димитрия Димитрова. Илиева работи в частна клиника, откъдето не й позволяват да протестира. Митингът ще бъде от 15.00 ч. пред болница „Токуда“, в него ще участват медсестри от цялата страна.

Целта им е да покажат, че няма да позволят на никого да ги сплашва и да ги спира. Самата Мая Илиева е заявила, че има нередовно изплащане на извънреден труд, а минималната й работна заплата не е коригирана.

Медицински специалисти на пореден протест (СНИМКИ)

Протестите днес в София и Пловдив отново ще са за стартово възнаграждение от две минимални работни заплати и отделяне на съсловните организации.

Този месец предстоят поредица протести в различни градове. Здравните работнички не се отказват и са решени да се борят докрай както за по-добри възнаграждения, така и за спиране на безконтролното харчене на пари в здравеопазването. Следващите стъпки включват не само демонстрации, но и блокади на пътища, стачки със спиране на работа и колективно подаване на оставки.