/ БГНЕС, архив
Между 30 и 50 000 души се очаква да дойдат в Пловдив за официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 и 13 януари. Това съобщи директорът на полицията в града на тепетата старши комисар Атанас Илков.

Пловдив е агломерация, оказваща влияние на близо 2 милиона човека

Той обясни, че за осигуряване на обществения ред и спокойствие, са ангажирани максимален брой служители на полицията не само от града, медицински екипи и пожарни автомобили. 

Комисар Илков призова за търпение пловдивчани и гостите на града. За да се влезе в зрителната зона на откриването на ЕСК, ще се преминава през специални пропусквателни пунктове, 

Големи промени в движението в Центъра за откриването на ЕСК

Припомням, че официалното откриване на Пловдив - ЕСК е с грандиозен спектакъл е на 12 януари (събота). Тъй като е необходимо технологично време за изграждането, а след това и за демонтажа на огромната уникална сцена, която ще бъде разположена в подножието на Античния театър, за периода от 27 декември до 17 януари 2019 г. за движение на пътни превозни средства се затварят двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела.

Пловдив е в ТОП класация на „New York Post“

Затварянето на булеварда от северната страна на Тунела ще бъде само от ул. „Железарска“, като достъпът на автомобилите до квартал „Капана“, Стария град, както и по ул. „Отец Паисий“ няма да бъде ограничаван.

Излизащите моторни превозни средства от ул. „Патриарх Евтимий“ ще могат да се движат направо към ул. „Света гора“ и наляво по източното платно по бул. „Цар Борис III Обединител” в посока север – кръстовището с бул. „Шести септември“.