Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / снимки: Кирил Кирилов
Най-опасните престъпници да са в един затвор, при еднакво строг режим, предлага Цацаров
Сотир Цацаров
96973
Сотир Цацаров
  • Сотир Цацаров
Най-опасните престъпници трябва да бъдат концентрирани в един затвор при изключително строг режим. Това обяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допълни, че трябва да се забрани всякакво внасяне на предмети отвън, освен тези, които са от първа необходимост, и всички затворници да бъдат с униформи и да лежат при абсолютно еднакви условия.

Докато не се постигне необходимото материално и техническо осигуряване на надзирателите, проблемите ще продължават да се повтарят, категоричен бе Цацаров. По думите му към момента рискът охранителният състав да не успее да овладее евентуални бунтове или бягства е огромен.
 

Сотир Цацаров
netinfo


Какво показват резултатите от проверката за бягството от софийския затвор?

По отношение превенцията на пътно-транспортните произшествия главният прокурор каза, че е крайно време да се помисли за задължителното въвеждане на зимни гуми, за недопускането на десен волан и др. Законът за онези, които сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици, трябва да е не просто строг, а направо жесток, заяви още Цацаров.
 

Сотир Цацаров
netinfo


Главният прокурор беше в Пловдив по повод дипломирането на абсолвентите от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. По време на тържествената церемония той връчи свидетелството за завършено висше юридическо образование на първенеца на факултета и го награди със статуетка на лъв и луксозно издание на „История славянобългарска“.