/ АПИ
Няма да има блокада на пътя Смолян-Пловдив, в района на Юговското ханче в неделя, както предварително беше обявено от жителите на Загражден.

Родопчани отново плашат с блокади и бойкот на изборите заради пътя Белица-Загражден

Недоволството на хората е заради очаквания вече т 60 години път между Загражден и Белица, който е с дължина от около 8 км. На провелата се в Загражден среща между местното население, представителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и местната власт хората получили уверението, че строителството на пътя стартира на 10 септември.

„Срещата мина на ниво. 
Резултатите са добри, имайте търпение. Към 10 септември ще трябва машините да са на терен. Ще започне работата на пътя Белица-Загражден. В това увери директорът на Областно пътно управление-Пловдив Пламен Райчев“, се казва в обръщение от Сдружение „Горди Загражденци“, към местното население.

Внимание, шофьори: Летни ремонти по магистралите

Те обаче са категорични, че остават в стачна готовност и ако на обещаната дата не стартират строителните работи, те отново ще изразят недоволството си с блокада на пътя.

Преди срещата хората от населените места от Община Баните имаха намерение за блокират в неделя в 14:00 ч. главния път Смолян-Пловдив в продължение на часове.