/ Дирекция Спорт, Община Варна
Атанас Скатов - човекът, мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си, да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата чиста, ще гостува на Регионалният природонаучен музей – Пловдив.  

Атанас Скатов пред DarikNews: Когато си горе, изпитваш благодарност, че планината те е допуснала

Алпинистът ще разкаже на пловдивската публика, как осъществи първото българско изкачване на четири осемхилядника в рамките на 140 дни през 2019. Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне най-високите резултати за България? Той се подготвя и действа абсолютно сам - без треньори, водачи, консултанти, съветници, без никакви курсове в планинарството и алпинизма. Защо го прави и какво го мотивира да продължава?

Атанас Скатов ще разкаже в Бургас как изкачи 4 осемхилядника за една година

Презентацията е тази вечер от 18:30 ч. в Планетариума на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.  Входът за събитието е свободен.

Атанас Скатов е първият българин, изкачил 11 пъти осемхилядник

Всеки, който желае, може да направи и дарение. Събраните средства ще послужат за завършване на втория проект на Атанас Скатов за изкачване на 14-те осемхилядника, както и за засаждане на дървета от фондация „Да спасим планетата“. Остават 4 осемхилядника до завършване на Хималайската корона, за да може и България да има свой представител в елитната група.