/ Медицински университет-Пловдив
Млад пловдивчанин е разпространявал информация за заразени студенти в Медицинския университет. Той е арестуван, съобщи за DarikNews директорът на ОД на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Арестът е извършен от служители на ДАНС и МВР.

Още двама съмнителни за коронавирус пациенти в Пловдив

По думите на Рогачев, задържаният е младо момче, което е пускало постове във Фейсбук, че в Медицинския университет има 100 заразени студенти, които властта и ръководството на висшето учебно заведение крие. „Информацията не отговаря на истината“, посочи Рогачев.

След задържането на младежа у него са открити и малки количества наркотични вещества. От полицията предупредиха всички, че в тази сериозна ситуация не бива да спекулира със страха на хората. 

8 нови случая на заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

"Днес се очаква да бъде оповестена повече информация от прокуратурата за арестувания млад мъж, развивал подривна дейност в интернет пространството", съобщи ст. комисар Рогачев.

Припомняме, че в петък вечерта от Медицинския университет разпространиха информация, че във връзка с неверни твърдения, разпространяващи се по електронен път, относно заразени с коронавирус студенти в МУ-Пловдив и в Хирургичния блок на УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив, към настоящия момент няма такива данни.

9-годишно дете е с коронавирус


Ректорът на МУ-Пловдив и Деканът на Медицински факултет не са провеждали срещи със студенти, на които да са съобщавали подобни факти, бе написано в информацията.