/ ОД на МВР-Пловдив
60 души от карловското село Розино са били задържани по време на специализираната полицейска операция, проведена тази нощ по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Арестуваните са отведени в ареста на РУ Карлово за различни престъпления, съобщиха за DarikNews от пресцентъра на пловдивската полиция. 33-ма от задържаните са криминално проявени, уточниха оттам. 

Ромски екшън в Розино, разбити коли и къщи след свада между два клана

Специализираната полицейска операция е проведена, след изпратено искане от шефа на пловдивската полицейска дирекция до община Карлово, да бъдат съборени незаконните постройки в карловските села Розино и Христо Даново. И досега обаче това не е направено, въпреки че искането е изпратено на 31 януари. 

Масов бой между ромски фамилии в Розино, 44 души са арестувани

По време на акцията са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 автомобили. Съставени са 16 акта по закона за личните документи и един - по закона за горите.

Пореден екшън в Розино: Разбиха главата на жена след скандал между ромски фамилии

Образувани са няколко досъдебни производства. Едното от тях е за хулиганство, срещу петима мъже и една жена, които са задържани. Бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото срещу непълнолетен младеж е започнато снощи. Той също е арестуван. Сред задържаните са и хора, у които са намерени контрабандни цигари и тютюн. 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол са иззети при акцията от дома на 41-годишна жена от Розино. Намерени са и три незаконни пушки. 

Разследванията се извършват под наблюдението на РП Карлово.