5 катастрофи + 6 ранени- равносметка за денонощие
5 катастрофи + 6 ранени- равносметка за денонощие / netinfo

Пет пътно-транспортни произшествия с шест ранени без опасност за живота са станали през изминалото денонощие в областта.

В 18.40 часа на околовръстния път за Асеновград велосипедист/А.К., 47г./ е блъснат от движещия се срещу него лек автомобил “Тойота Авенсис” с водач А.К./44/ от Пловдив. От удара 47-годишният мъж е с фрактура на подбедрица. При проверка с дрегер се установило, че велосипедистът А.К. е с 3,31 промила алкохол в кръвта. При пресичане на пътното платно той е отнел предимството на леката кола.
С разкъсни рани по лицето и фрактура на крака е 18-годишен мотоциклетист от Пловдив. Пътният инцидент с него е станал вчера в 22.35 часа на южното платно на бул.”6-ти септември” в Пловдив. А.С. загубил контрол над мотоциклета си “Хонда” и паднал на пътното платно.

Лек автомобил “Форд” се преобърнал извън пътното платно вчера около 5 часа на пътя Пловдив-Асеновград. 32-годишната шофьорка Д.С. е с контузни рани по тялото. Жената е загубила контрол над колата.
В 12.40 часа на кръстовището на бул.”Руски” и ул.”Янко Сакъзов” лек автомобил “Ауди”, управляван от С.Д./24/ от Пловдив, при преминаване през пешеходен светофар, светещ червено за водачите, блъска завиващата на ляво след пешеходната пътека “Шкода” с водач Г.В./63/ от Пловдив. Пострадал е Г.В. с фрактура на таза.

Двама души са ранени след катастрофа, станала вчера в 11.45 часа в стопански двор в с. Рогош. “ВАЗ” с водач К.Н./59/ блъска каруца, управлявана от Г.Б./58/. От удара пътничката в каруцата П.П./45/ е с фрактура на ръката, а каруцарят – с контузии по тялото, след преглед е освободен за домашно лечение. Причината за случилото се е движение с несъобразена скорост при потегляне от водача на лекия автомобил, вследствие на което губи контрол над колата.