/ netinfo
200 000 от предвидените 1,1 млн.лв. в бюджет 2019 г. за улично осветление да бъдат инвестирани в Стария град. За това ще настоява групата на общинските съветници от Реформаторския блок на утрешната сесия на Общинския съвет, когато ще се гласува най-важният за града документ.

От Реформаторския блок ще предложат и бюджетът да се увеличи с 80 000 лв. 50 000 лв. тях от да бъдат дадени на предприятието „Траурни дейности“  за удължаването на стените, в които се полагат урните. Другите 30 000 лв. пък да бъдат заделени като резерв във функция «Образование» за поддръжката на плувния басейн, в случай че не се намери наемател на обекта, обясни председателят на Реформаторите Пепа Деведжиева.

Припомням, че бюджетът на Пловдив за 2019-та година се очаква да е около 350 милиона лева. Капиталовите разходи възлизат на почти 60 милиона лева, а 2,5 милиона лева от тях са за ремонта на площад „Централен“. 

В интервю за Дарик радио Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив", Петя Манева от БСП и Борислав Инчев от ВМРО вече заявиха, че няма да гласуват със "за" така предложения бюджет на Пловдив. Същата заявка дадоха и от НФСБ в местния парламент.