/ dariknews.bg/архив
Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ няма да подкрепят бюджета за 2019 г. на града.

Предложената финансова рамка е като всички предишни – в нея няма никаква идея за бъдещото развитие на града ни. Повечето пари отиват за заплати и осигуровки на служители – общо 170 милиона лева, а 76 милиона ще бъдат похарчени за издръжка. Приходите по традиция идват от високите данъци и такси, които плащат пловдивчани, и от разпродажбата на общинските имоти. Вместо за нова инфраструктура, разходите отиват за скъп асфлат и няма никакво разширяване на отеснелите булеварди и улици, за бъде отпушен трафикът“, коментира Дани Каназирева от името на групата. 
 
От„Съюз за Пловдив“ считат, че става въпрос за поредните празни обещания и липса на диалог.

Припомням, че в интервю за Дарик радио Каназирева вече заяви, че няма да гласуват със "за" така предложения бюджет на Пловдив. Това беше и мнението на общинските съветници Петя Манева от БСП и Борислав Инчев от ВМРО.

352 милиона лева се очаква да е бюджетът на Пловдив за 2019 година. Сумата се формира с преходния остатък от 49 милиона лева.
Капиталовите разходи възлизат на почти 60 милиона лева. 2,5 милиона лева от тях са за ремонта на площад „Централен“. 

Изпълнението на план-сметката на „Чистота“ възлиза на малко над 35 милиона лева, а за отчуждаване се предвиждат 2 милиона лева.