И НФСБ няма да подкрепят бюджета на Пловдив
И НФСБ няма да подкрепят бюджета на Пловдив / netinfo
Общинските съветници от НФСБ няма да подкрепят бюджет 2019, заяви председателят на групата на Патриотичния фронт в ОбС Слави Георгиев. „Това трябваше да е бюджет, който да е венец на едно управление, с много завършени проекти. Не са привлечени европейски средства, за разлика от София и Варна. Не на последно място – София и Варна имат подкрепата на правителството под формата на сериозни държавни субсидии, докато в Пловдив не е така“, мотивира се Слави Георгиев.

Народният представител и екскмет на Пловдив Славчо Атанасов го подкрепи и нарече финансовата рамка за 2019 г. бюджет на едно провалено управление. „Бюджет 2019 е както всички предходни 7 бюджета - раздути суми за обществени поръчки, липса на приоритети за развитието на града, липса на реформи“, посочи Славчо Атанасов.

По думите на народния представител 8-ми пореден бюджет Пловдив харчи колосални суми в капиталовата си програма. „Суми и обекти, които остават без видим ефект за града ни. Не е разрешен нито един голям проблем на трафика  – не се реализира Модър-Царевец, пробива под Водната палата. Няма нито един нов мост над р. Марица. Нямаме разширена нито една улица и булевард. Нямаме нито един квартал със 100% осветени улици, със 100% решени проблеми с детските градини, оправени тротоари, паркоместа, озеленяване или почистване. Собствените задачи, които Иван Тотев си постави сам пред себе си – останаха неизпълнени и прехвърлени на следващия кмет – като разширението на Голямоконарско шосе, стадион „Пловдив“ и площад „Централен“.