/ dariknews.archive
Народният представител Пламен Тачев участва заедно с Областния управител Мирослав Петров в пресконференция по повод авариралия мост при с. Горник. Неговото присъствие беше в знак на личната му ангажираност към жителите на Община Червен бряг.

Близо един милион лева ще струва ремонтът на моста при Червен бряг

Той увери журналистите, че заедно с колегите си депутати работи, за да може бързо да се намери решение на създалата се ситуация. Стана ясно, че всички необходими документи вече са изпратени в за отношение и финансиране.

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

Пламен Тачев своевременно потърси контакт с компетентните органи, за да ги информира за нуждата от вземане на спешни мерки за разрешаване на проблема. Той е получил уверението, че на 29 ноември т.г. ще има положително становище на членовете на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Очакванията са да бъдат отпуснати по сметката на общината до края на годината средства за изграждане на:

- временен подход към село Чомаковци – 90 432 лв.;
- временен обход на землищата на селата Реселец и Горник – 201 034 лв.;
- временен обход град Койнаре – с. Девенци – 223 000 лв.
- за моста на с. Горник – общо 792 317 лв., от които 390 000 лв. с предходните средства и останалите 402 317 лв. до м. март 2019 г.


За решаване на проблемите в Община Червен бряг Междуведомствената комисия за бедствия и аварии се очаква да осигури общо 1 306 783 лв.