/ Областна администрация-Плевен
Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент.

Дежурни ще приемат и в празничните дни заявления за изборите за Европейски парламент

Целта бе да се координират действията по организацията на изборния процес. На срещата присъстваха представители на ОД на МВР, община Плевен, РИК-Плевен, Областна администрация.

Коментирани бяха темите за полицейското обезпечаване на сградата, охраната на изборните помещения, осигуряване на полицейско присъствие при транспортирането на чували с изборни книжа от СИК до РИК, осигуряване на спешна медицинска помощ.

Сериозен спад в броя на гласоподавателите в област Плевен отчитат от РИК

Обсъден бе и редът по предаване на изборните документи, придвижването на представителите на СИК, както и разпределението на служителите на областна администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение.

От страна на областна администрация е създадена организация за приемане и разпределение на изборните книжа. Със заповед на Областния управител е определено помещението за съхранение на бюлетините за периода от транспортирането им от печатницата на БНБ до предаването им на общинските администрации.

Излъчиха състава на РИК за 15 МИР-Плевен за европейските избори през май

Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния процес. Следващата работна среща е насрочена за 16-ти май.