/ iStock/Getty Images
Великденски концерт в Плевен ще представят млади пианисти от класа на Нина Иванова - преподавателка в местното Националното училище по изкуствата (НУИ) "Панайот Пипков" .

Музикалната среща с учениците-пианисти ще се състои в галерията-дарение "Колекция на Светлин Русев", съобщиха от културния институт. Концертът е предвиден за 19 април, от 16:30 часа.

Плевенската библиотека отбеляза с изложба рождението на Леонардо да Винчи

Нина Георгиева Иванова е старши преподавател по пиано в плевенското музикално училище и е носител на редица награди - за изпълнение на творба от Карол Шимановски от конкурса “Шимановски”-Полски културен институт-София, за участие в майсторски клас по пиано на проф. Рудолф Керер, от Международна лятна академия, Ваймар, Германия, за високи педагогически постижения от 7-ми национален конкурс за ученици акомпанятори.

Участва в журито на Международния конкурс “VIVA PIANO” 2018 г. в София, посветен на 80-годишнината от рождението на проф. Антон Диков и други.

В края на март музикална магия сътвориха други млади пианисти, подготвени от преподавателката Антоанета Воденичарова в НУИ "Панайот Пипков".
БТА